keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újabb lehetőség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb lehetőség

2008 július 11 - péntek
A 20 millió forintos keretösszegből több mint 11 millió még szabad. A termofor kémények felújítását célzó idei önkormányzati pályázatra ugyanis eddig mindössze 3 társasház jelentkezett. A pályázatok benyújtásának határidejét augusztus 15-éig meghosszabbította a város. Továbbra is várják azoknak az 1985-ig épült, legalább 8 lakással rendelkező társasházak lakóközösségeinek jelentkezését, melyek képesek biztosítani a szükséges önrészt a termofor kémények felújításához.

– 1985-ig mintegy 5000 egycsatornás gyűjtőkémény épült városunkban. Az elmúlt évek állami és önkormányzati pályázatainak köszönhetően 20 százalékukat már sikerült felújítani, de még így is rengeteg családot fenyeget a visszaáramló szén-monoxid – mondja Sziráki István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és tervezési osztályvezetője.

– Városunk idén 20 millió forintot különített el a kémények felújítására. Első körben azonban nem sikerült kimeríte-ni a keretet, hiszen mindössze három társasház nyújtott be pályázatot, ami 144 lakást és 30 kéményt jelent. Mintegy 11 millió forint tehát továbbra is rendelkezésre áll. És mivel nagyon fontosnak tartjuk ezt a kérdést, úgy döntött a közgyűlés, hogy adunk még egy lehetőséget a lakóközösségeknek.

Körülbelül még három lakóépület termofor kéményeinek felújítása beleférne a keretbe. Az újabb pályázatok benyújtására augusztus 15-éig ad lehetőséget az önkormányzat az 1985-ig épült, legalább 8 lakással ren-delkező lakóépületek részére. A támogatásokról a szeptemberi közgyűlésen határoznak a képviselők, majd a kedvezményezett társasházak továbbítják pályázatukat a minisztérium felé, ahonnan a beruházási összeg további 40 százalékát remélhetik.

A termofor kéménnyel ellátott társasházakban élők jól tudják, milyen veszélynek vannak kitéve. Sok esetben azonban gondot okoz a felújítási önrész biztosítása, de problémák adódnak az összefogással is. (Zala-Lap Kft., F. M.)

Tartalom megosztása: