keresés a weboldalon

Újabb munkahelyteremtő beruházás: 4,5 milliárdos gyártóbázis épül (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb munkahelyteremtő beruházás: 4,5 milliárdos gyártóbázis épül (Videó)

2014 október 03 - péntek
Mintegy 4,5 milliárd forintos beruházással új gyártóbázist épít a németországi Edelmann nyomdaipari konszern Zalaegerszegen. Ezzel a meglévő 220 mellé további 100 új munkahelyet is teremt a cég. A közép- és dél-európai gyártó- és fejlesztőbázist az északi ipari parkban alakítják ki.

Az Edelmann Group 2012-ben szerezte meg a Zalai Nyomda százszázalékos tulajdonrészét. Most pedig 10 ezer négyzetméteres gyártóüzemet épít, amellyel munkahelyeket is teremt.

– Zalaegerszeg szempontjából a munkahelyteremtés a legfontosabb gazdasági cél – szögezte le Balaicz Zoltán alpolgármester. – És ha ebből a szempontból vizsgáljuk a dolgot, akkor nagy örömmel tudok beszámolni arról, hogy a 2001-es Flextronics-beruházás után a most megvalósuló Edelmann-beruházás a maga 4,5 milliárdos összegével és 100 új munkahelyével az egyik legjelentősebb olyan projekt, amelyet végre tudunk hajtani. Ez egy teljesen zöld mezős, vadonatúj gyárat jelent az Északi iparterületen, és ha minden jól megy, akkor novemberben elkeződhetnek a földmunkák és 2015 nyarára elkészülhet az épület.

A százéves Edelmann tisztán családi vállalkozás, amely most 8 országban 13 üzemet működtet és 2200 dolgozót foglalkoztat. A konszern csomagolóanyagokat gyárt a világ vezető kozmetikai, gyógyszer- és édesipari vállalatai számára. Az új zalaegerszegi üzem lesz a cégcsoport második legnagyobb gyártóbázisa.

– Bizakodással tekintünt erre a beruházásra – mondta Dierk Schröder, az Edelmann Group igazgatója -, hiszen a zalaegerszegi gyártóbázisról szeretnénk kiszolgálni a nagy ügyfeleinket. Itt háztartási termékeket készítünk majd elsősorban, de készülnek csomagolóanyagok az élelmiszer- és az édesipar számára is.
 
Zalaegerszegen 15 ezer tonna kartont dolgoznak fel évente. Az új gyártóbázis felépülése után átlagosan 10 százalékos forgalombővülést terveznek minden esztendőben.  

P.Á./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: