keresés a weboldalon

Újabb sikert ért el Mányoki Attila (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb sikert ért el Mányoki Attila (Videó)

2015 október 12 - hétfő
Átúszta Mányoki Attila a Molokai és a Catalina-csatornát. Ezzel túljutott az Oceans Seven elnevezésű kihívás negyedik állomásán is. A – hét óceáni átjárót jelentő – megmérettetést eddig kevesebb, mint 6 embernek sikerült teljesítenie a világon. A zalaegerszegi sportember pénteken tért haza, akit hétfőn Balaicz Zoltán, polgármester köszöntött.

Mányoki Attila átúszta már Hawaii-on a Molokai-csatornát. Ezt a szakaszt rekordidővel, 12 óra 2 perc alatt sikerült teljesítenie a sportolónak, amivel világcsúcsot állított fel. Ezt követően a Kaliforniai Catalina-szorost is legyőzte.

Mányoki Attila versenyeit Zalaegerszeg önkormányzata is támogatja. Erre idén 2,5 millió forintot különítettek el. A sportember azt példázza, hogy kellő kitartással és akaraterővel emberfölötti dolgok vihetők végbe – véli Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A hosszútávúszót hazatérése előtt meghívták a Los Angelesi amerikai-magyar főkonzulátusra, ahol kiváló teljesítményéért elismerő oklevelet vehetett át. Mányoki Attila folytatja a versenysorozatot, tervei szerint jövő augusztusban az az Északi-csatornát ússza át.

M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: