keresés a weboldalon

Újabb szárnnyal bővítik az Űrhajós úti bölcsődét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb szárnnyal bővítik az Űrhajós úti bölcsődét (Videó)

2012 szeptember 28 - péntek
Új részleggel bővítik az Űrhajós úti bölcsődét – az önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében 80 millió forintos támogatást nyert az építkezéshez. Az új épületszárny alapkövét ma helyezték el, egyúttal felavatták a felújított játszóudvart is.

A gyerekek kissé megszeppenve szorongatták a nemzeti színű szalagot, mielőtt Gyutai Csaba polgármester átvágta – felavatva ezzel a bölcsőde nemrégiben elkészült új játszóudvarát. A 180 négyzetméteres területet olyan térkövezéssel burkolták, amelyen a gyerekek biztosan nem esnek hasra, és biztonságosan játszhatnak.
De ennél is fontosabb, hogy az intézményt jelentős – összesen 105 millió forintos – beruházással bővítik: közel 300 négyzetméterrel lesz tágasabb. Ehhez 80 millió forintos pályázati pénzt nyert a város – a fennmaradó részt saját költségvetéséből finanszírozza.

Az alapkövet ünnepélyes keretek között helyezték el.

Az Űrhajós úti gyermekintézmény a város legrégebbi – 44 éves – bölcsődéje, amely a gyermekgondozáson kívül például foglalkozásokat szervez a szülőknek, ahol nevelési tanácsokkal és más tudnivalókkal látják el őket, a játszóházi programokon pedig szakpedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Az új részleg megépítésével a lehetőségek tovább bővülnek- fogalmazott Pohánka Ivánné, a Űrhajós úti tagbölcsőde vezetője.

A fejlesztés után a bölcsőde további 28 kisgyereket fogadhat – így 108-ra nő a létszám, és várhatóan senkit nem kell majd elutasítani. A kivitelezési munkák gyakorlatilag megkezdődtek, és május végéig befejeződnek.

yr/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: