keresés a weboldalon

Újabb szociális bérlakások

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb szociális bérlakások

2006 július 14 - péntek
A kedvező állami támogatások időszakában élen járt Zalaeger-szeg a bérlakások építésében. Néhány éve visszaszorultak ugyan a pályázati lehetőségek, az önkormányzat azonban nem adta fel cél-kitűzéseit, saját erőből épít otthonokat a rászorulók részére. Ennek ékes példája a volt Petőfi laktanya rehabilitációjának első lépése-ként, a múlt héten átadott Ebergényi úti kétszer hét lakásos szociá-lis bérház is, melynek kivitelezése 150 millió forintjába került az önkormányzatnak.

A beruházást Istenes István, a kivitelezést végző ZÁÉV Rt. termelési igazgatója jelentette készre az átadási ünnepség keretében. A társaság munkatársai tavaly októberben vonultak fel a volt katonai műhelybe, melyet aztán fél év alatt barátságos elrendezésű társasházzá alakítottak. Az épületben hat másfél szobás, négy kétszobás, és négy 1+2 félszobás lakás kapott helyet.

Dr. Gyimesi Endre polgármester avatóbeszédében arra utalt, hogy mindig nagy öröm egy önkormányzat számára, ha építhet, hátha még rászorulókon segít a befektetéssel. Mint elmondta, a város legújabb szociális bérlakásainak hasznosítására még áprilisban pályázatot írtak ki. A felhívásra 115 pályázat érkezett, közülük választotta ki a közgyűlés júniusi ülésén azt a 14 családot, akik végül beköltözhettek az Ebergényi úti házba.

Kiss Ferenctől, az önkormányzat szociális-, lakás-, és egészségügyi bizottságának elnökétől megtudtuk, jelen pillanatban 480-an várnak szociális bérlakásra Zalaegerszegen, így vannak még feladatai e téren az önkormányzatnak. Önkormányzati képviselőként azt ígérte a volt laktanya területére költözötteknek, hogy hamarosan kialakítanak a környéken egy játszóteret a gyerekek részére.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a jövőről szólva elmondta, a laktanya területén, a Gasparich úton, illetve a Hock János úton tervezi újabb szociális bérlakások létrehozását a város. (Zala-Lap Kft., F.M., Z. A.)

Tartalom megosztása: