keresés a weboldalon

Újévi polgármesteri fogadás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újévi polgármesteri fogadás

2007 január 06 - szombat
A városért végzett munkát köszönte meg a meghívott vendégeknek Zalaegerszeg polgármestere a már hagyományosnak számító újévi fogadásán az Arany Bárány Télikertjében. Mint dr. Gyimesi Endre köszöntőjében elmondta, tizenharmadik alkalommal rendezik meg az ünnepséget és találkoznak a közélet, a gazdaság, a kultúra, az oktatás, a sport és az üzleti élet szereplői. „Ami összefűzi a jelenlévőket az, hogy otthonunkért, Zalaegerszeg szebb jövőjéért dolgozunk.

A városfejlesztésben zalai, zalaegerszegi cégek, szakemberek vettek részt és végeztek lelkiismeretes munkát. Mindezzel zalaegerszegi családok jutottak munkához, megélhetéshez.” – fogalmazott a polgármester. Hangsúlyozta: a gazdaság válságban van, sok a hazugság, háttérbe szorult a becsület, még az önbecsülés is, ezért a város feladata, hogy összefogással legyőzzék a nehézségeket, és tovább folytassák a városépítő munkát. Mindehhez hit, bizalom, őszinteség és felelősségérzet kell. Felidézte 2006 legfontosabb fejlesztéseit, utal5t az uniós forrásokból megvalósuló beruházásokról és megjegyezte, Brüsszel olykor közelebb van, mint Budapest, hiszen állami, központi forrás alig jött Zalaegerszegre.
Szerencsés 2007-et kívánt a jelenlévőknek és azt: „inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak bennünket”.

A köszöntő szavak után dr. Gyimesi Endre a közgyűlés döntése értelmében Zalaegerszeg Innovációs Díját adta át Czirkl Györgynek. A Zalai Nyomda Zrt. vezérigazgatójának és Kámán Jánosnak, a Pylon-94 Kft. ügyvezetőjének, majd méltatta tevékenységüket.

Czirkl György 1998-ban vállalta el a Zalai Nyomdában a vezérigazgatói tisztséget a főrészvényesek felkérésére. A kitűzött feladat az volt, hogy egy közepes regionális nyomdából országosan ismert, multinacionális vállalatoknak beszállító csomagolóanyag gyártó cég váljék. A célt számos újítással, átszervezéssel, fejlesztéssel sikerült megvalósítania, melynek eredményeként a Zalai Nyomda mára az ország egyik vezető csomagolóanyag-gyártó vállalatává nőtte ki magát. A nemzetközileg is elismert, színvonalas munkájuk tovább növelte Zalaegerszeg város hírnevét.

Ugyancsak hírnevet szerzett a Pylon-94 Kft. is. az acélszerkezet – gyártás terén elért színvonalas és nemzetközileg is elismert munkájáért vehette át az innovációs díjat. A cég néhány munkatárssal indult és az eltelt évek során dinamikusan fejlődött, mára elérték a 3 milliárdos forgalmat, a foglalkoztatottak száma, pedig meghaladja a 150 főt. Régi partnerük a svéd SSAB cég, amely világelső a finomszemcsés, nagy szilárdságú, nagy kopás állóságú anyagok gyártásában. 2004-től bevezettek egy új terméket, amelyet mindössze néhány cég képes gyártani Európában, ez az autódarukhoz készülő teleszkópos gémek. Az üzem szakembergárdájának nagy kihívást jelent az új termék gyártása. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E.)

Tartalom megosztása: