keresés a weboldalon

Újjáéledt a Göcsej (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újjáéledt a Göcsej (Videó)

2012 június 04 - hétfő
Újjáéledt a hétvégén Göcsej. Immáron negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a skanzenben a Göcseji Randevút. Idén 10 település gasztronómiájával és kultúrájával ismerkedhettek meg a látogatók.

Hajdanán minden településen ezek a házak álltak – kezdte megnyitó beszédében Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármester, majd úgy folytatta: fontos, hogy időről-időre ismét beköltözzünk ezekbe az épületekbe, hiszen csak a múltunk ismeretében építhetjük a jövőt.

Az ételkülönlegességek közül kiemelt szerepet kapott a mangalica, a méz, különböző lekvárok és aszalványok. Emellett a hagyományos zalai ételek – úgy, mint a prósza – minden portán megtalálható volt. A teskándiak 3. éve vannak itt és most is házi ételekkel készültek.

A sok-sok ételkülönlegesség között a híres Göcseji Pörkölttortát is felfedezhette a látogató. Idén a foci Európa Bajnokság jegyében készült és a híresztelésekkel ellentétben nem pörköltből- árulta el Kovács Szilvia.

A gasztronómiai lehetőségek mellett a látogató rendhagyó tárlatvezetésnek is részese lehetett. A megyei könyvtár cimbora klubja ugyanis csatlakozott a Göcseji Randevúhoz.

S.Z./E.K.

Tartalom megosztása: