keresés a weboldalon

Újra a „Virágos Zalaegerszegért” (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra a „Virágos Zalaegerszegért” (Videó)

2016 május 25 - szerda
Környezetszépítő pályázatot indít az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. A „Virágos Zalaegerszegért” versenyt 13. alkalommal hirdették meg a szervezők.

Szakmai bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit. A város kiemelten kezeli a megmérettetést, ugyanis Zalaegerszeg 2015-ben első helyezést ért el a „Virágos Magyarországért” kertszépítő versenyen.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője a közelmúltban történt fejlesztésekre is kitért. Mint említette közel 5000 facsemetével és két levendula ültetvénnyel is gazdagodott a Kertcentrum. Emellett a Kertészeti Áruda is megújult. Balaicz Zoltán polgármester szerint a cél továbbra is az, hogy magánszemélyeket, vállalatokat és intézményeket is egyaránt a zöldfelület fejlesztésére és virágok telepítésére ösztönözzék.

Vigh László országgyűlési képviselő is fontosnak tartja, hogy ne csak a belváros, hanem a városrészek is virágba boruljanak.

A helyi verseny szorosan kapcsolódik az országos „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz. Ennek legfőbb célja, hogy kulturált, esztétikus városkép várja a Zalaegerszegre látogatókat.

Gy.A./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: