keresés a weboldalon

Újra a „Virágos Zalaegerszegért” (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra a „Virágos Zalaegerszegért” (Videó)

2019 május 31 - péntek
Idén is lesz „Virágos Zalaegerszegért” verseny. A környezetszépítő pályázatot az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. közösen hirdette meg. A megmérettetés szorosan kapcsolódik a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melyen az elmúlt években többször is sikerrel szerepelt a zalai megyeszékhely.

 

Évről-évre különleges és kreatív kertészeti megoldásokkal neveznek a zalaegerszegiek a népszerű virágosítási akcióra. A Városgazdálkodási Kft. célja, hogy ösztönözzék a helyieket arra, hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy Zalaegerszeg esztétikus és vonzó célpont legyen – mondta Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője.

Rajtuk kívül kereskedelmi egységek, gazdálkodó szervezetek, valamint oktatási-nevelési intézmények szintén pályázhatnak. Így tesz az andráshidai Öveges-iskola is, akik már többszörös címbirtokosok. Idén az örökös öko-iskola titulusra hajtanak – tájékoztatott Domján István igazgató.

Az iskola a TeSzedd mozgalomban aktívan részt vesz, illetve egy fűszer és növénykerttel is büszkélkedhet. Ezek az intézmények nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a város élhetőbb legyen – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A pályázók a jelentkezéshez szükséges nyomtatványt a Polgármesteri Hivatal portáján szerezhetik be. Az elkészült anyagot – fotódokumentációval együtt – a Városgazdálkodási Kft. Gasparich úti székhelyére vagy a viragoszeg@gmail.com e-mail címre kell elküldeni június 30-ig.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: