keresés a weboldalon

Újra (dal)szüret a belvárosban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra (dal)szüret a belvárosban (Videó)

2013 augusztus 30 - péntek
Újra kitűnő szórakozást, minőségi gasztrokulturális élményt ígér a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, amelyet a jövő hétvégén rendeznek. Zalaegerszeg belvárosában két színpadon helyi és országosan ismert fellépők szórakoztatják majd a közönséget három napon át, vasárnap pedig a Magyar Dal Napja programsorozat hivatalos helyszíne lesz a zalai megyeszékhely.

Hagyomány és korszerűség. E két, csak látszólag ellentétes kifejezés kohéziója adja a zalai bort és vadételeket népszerűsítő, három napos kulturális fesztivál szellemiségét.

– A két fogalom szorosan összekapcsolódik – mondta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere -, hiszen Zala megyében a legszegényebb néprétegek asztalára is odakerülhetett egykoron a vadétel, mert itt van a legtöbb erdő az országban, és komoly vadászati, erdészeti, valamint vadgasztrokulturális hagyományaink vannak, amelyeket életben kell tartani és korszerűvé kell formálni Zalaegerszegen és Zala megyében. Ahogyan a zalai borkultúrát is.


Ezekre a hagyományokra alapozva ma már korszerű pincészetek vannak Zalában, amelyek bemutatkoznak a Belvárosi Szüret idején. A vendégek a Zalai Borturisztikai Klaszter ajánlásával ismerkedhetnek meg a megye jeles termelőinek kitűnő boraival, emellett természetesen az ország meghatározó borászatai is megjelennek a rendezvényen. A programhoz csatlakozó éttermekben pedig a zalai erdő gyöngyszemeit kínálják – a fácántól a vargányáig. A fesztiválon mindezek mellett sok újdonság is lesz.

– A Magyar Dal Napja hivatalos helyszíneként két zenei színpaddal készülünk, míg korábban „csak” egy volt – sorolta Tompagábor Kornél, a Kvártélyház igazgatója. –  Többfajta bor lesz, mint korábban, és kialakítunk egy fröccspontot is, hogy éltessük Jedlik Ányos találmányát, a szikvizet.


A jövő pénteken kezdődő három napos fesztiválon fellép, mások mellett, a Belmondó, Charlie, a Kormorán, a zalaegerszegi, Fonogram-díjas Odett pedig itthoni koncertjével ünnepli 25. születésnapját.

P.Á./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: