keresés a weboldalon

Újra hazai pályán a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra hazai pályán a ZTE KK

2016 november 17 - csütörtök
A Szolnok és a Kecskemét idegenbeli legyőzése után hazai pályán is bizonyíthat a Zalakerámia ZTE KK kosárlabdacsapata. A 7. fordulóban Bencze Tamás együttese a KTE-Duna Aszfalt csapatához látogatott.

Az első negyed szoros csatát hozott és a valamivel pontosabban játszó ZTE vezetett. A második negyed elején robbantott a vendégcsapat és 13 ponttal elhúzott ellenfelétől. A hazai rövidzárlat után jött egy zalai is és a Kecskemét egy pontra feljött a félidőre. A nagyszünet után a hazaiak kihasználták, hogy a ZTE magas ember nélkül volt kénytelen játszani és átvették a játék irányítását. A negyed végén döntetlent mutatott az eredményjelző. A záró negyedben jobban koncentrált a ZTE és Emmanuel Ubilla extra teljesítményének is köszönhetően 62-68-ra megnyerte a fontos bajnokit. A folytatásban három hazai bajnoki következik- Kaposvár, Pécs, Falco- amelyből az elsőt vasárnap 1 órakor játssza a kék-fehér együttes.

A mérkőzés mellett egy változásról is hírt adott az első osztályú klub, miszerint Velkey János ügynökén keresztül kérte a ZTE KK-nál a szerződésének felbontását. A hír váratlanul érte zalaiakat, viszont a szakmai stáb és a vezetés sem szeretett volna akadályokat gördíteni János pályafutásában. Velkey János 2013/2014-es szezontól szolgálta a ZTE-t. Egy megbízható játékosról volt szó, aki váratlan megmozdulásaival mindig fel tudta magára hívni a figyelmet. Velkey János információnk szerint a B csoportban folytatja pályafutását, méghozzá a DEAC színeiben.

Jóna István

Tartalom megosztása: