keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

2012 augusztus 29 - szerda
Havonta akár 15 ezer forint szakképzési ösztöndíjat is kaphatnak a gépészeti szakmákban tanuló középiskolások. A félévre igényelhető támogatást jó tanulmányi eredmény esetén igényelhetik a diákok. Az önkormányzat célja a magasan képzett szakember utánpótlás.

Öt éve biztosít szakképzési ösztöndíjat az önkormányzat azoknak a zalaegerszegi középiskolásoknak, akik gépészeti szakmacsoportban tanulnak. Pályázatukat a gépészet hegesztő, gépipari forgácsoló, szerkezetlakatos, gépgyártástechnológiai technikus szakmában tanulók nyújthatják be.

Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta a helyi gépipari vállalatoknak szükségük van a szakképzett munkaerőre

A város önkormányzata minden félévben 2 millió forintot biztosít a szakképzési ösztöndíjakra. Az előző félévben 32-en kapták meg a támogatást. Az ösztöndíjhoz minimum közepes tanulmányi átlag szükséges. A diákok eredményeiktől függően havi 6 és 15 ezer forint közötti támogatást kaphatnak. Az oktatási intézmények tapasztalatai szerint egyre népszerűbb a diákok körében az ösztöndíj. Az önkormányzati támogatás jó tanulmányi eredmény esetén kiegészíthető az állami szakképzési ösztöndíjjal is. Így a legjobbak akár 30-40 ezer forintot is kaphatnak havonta. A város által biztosított szakképzési ösztöndíjra szeptember 15-ig lehet jelentkezni a polgármesteri hivatal művelődési és sport osztályán.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: