keresés a weboldalon

Újra játszhatnak a volt ruhagyári focipályán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra játszhatnak a volt ruhagyári focipályán (Videó)

2011 október 13 - csütörtök
Zalaegerszegen a Landorhegyi Általános Iskolában és a Deák-Széchenyi szakközépiskolában folyik sportiskolai képzés. Ebben kiemelt szerepe van a labdarúgásnak, mivel a ZTE fociklubja velük együtt működteti a Labdarúgó Akadémiát. Az utánpótlás-képzést segíti az egykori ruhagyári labdarúgó-pályája, amelyet felújítás után csütörtökön adtak át.

Négy hónappal ezelőtt még valóságos dzsungel volt a volt ruhagyár területén lévő labdarúgópálya – csütörtökön pedig már a Landorhegyi Általános Iskola és a Deák-Széchenyi Szakközépiskola diákjai kergették itt a labdát.

Azért is volt fontos esemény a felújított, nagy füves pálya felavatása, mert a két sport-oktatásra is szakosodott intézmény kinőtte infrastrukturális lehetőségeit.

A fejlesztésről bővebben az alábbi videókban láthatnak-hallhatnak Balaicz Zoltán alpolgármestertől és Mátai Ferenctől, a Lanorhegyi Általános Iskola igazgatójától.

A beruházás közel 1 millió forintba került – de ennél sokkal több, pénzben nehezen kifejezhető közösségi munka van benne. A sport-oktatással foglalkozó intézmények emellett újabb 25 millió forintnyi pályázati pénzt nyertek egy műfüves pálya kialakítására.

yr/T.S.

Tartalom megosztása: