keresés a weboldalon

Újra „olaszos” Eötvös Kupa

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra „olaszos” Eötvös Kupa

2010 május 08 - szombat
Nyolc év kihagyás után ismét van olasz résztvevője a hagyományos Eötvös Kupának. A kosaras tornán a házigazda ZTE Eötvös csapatán kívül a trieszti Inter Club Muggia, a szombathelyi Falco és a körmendi diákok vesznek részt. A fiúk az Eötvös-iskola tornatermében küzdenek a hétvégi körmérkőzések alkalmával, a lányok pedig az Ostoros Károly Csarnokban.

A centerek először május 7 – én délelőtt „ugorhattak egymásnak”. Az olasz – magyar csata a hazaiak győzelmével zárult, a szurkoló diáktársak és az edző, Hanzséros Alajos igazgató örömére.

– Régi hagyományt elevenítünk most fel – mondta Hanzséros Alajos. – 2000 – ben volt az első alkalom, hogy olasz csapatot láthattunk vendégül.

Az 1988, ’89, ’90 – es születésű diákokkal játszottunk mi is Triesztben. És ezt a sort folytatjuk most az 1997 – es születésű diákokkal. Az említett korábbi korszakból hat diákunk jutott a kosárlabda NB I – ig. Köztük Horváth Balázs, a ZTE KK játékosa, aki játékvezetőként van jelen.

A régi szép időkben egy arany és két ezüst éremmel térhettek haza Triesztből az Eötvös – iskola kosarasai. Nem csoda, ha öröm visszaemlékezni.

– Furcsa érzés újra itt lenni, még nem volt ilyenben részem. De nagyon örülök neki, mert jó emlék az Eötvös Kupa, melyen nagyon sokat játszottam – eleveníti fel a diákéveket Horváth Balázs. – Hanzséros Alajos és Fodor Csilla voltak az edzőim. Már 7 – 8 éves korom óta kosaraztam és ha nincsenek az eötvösös évek, talán sehol sem lennék ma a kosárlabda életben.

A kupa eredményhirdetésére vasárnap délben kerül sor.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: