keresés a weboldalon

Újra szól (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra szól (Videó)

2017 április 24 - hétfő
Orgonaavató istentiszteletet tartottak a zalaegerszegi evangélikus templomban. A több, mint kétmillió forintos beruházás a reformációs emlékév részeként valósult meg. A jubileum a város számára is fontos, ezért a gyülekezet kezdeményezése mellé állt.

Több, mint száz éves a templom hangszere. Hosszantartó műhelymunka eredménye, hogy ismét orgonajáték csendülhetett fel a hálaadó istentiszteleten – mondta Békés Balázs orgonaépítő mester.

Elsőként a kertvárosi templom állandó orgonistája szólaltatta meg a felújított zenei monstrumot, melyen Dankos Attila orgonaművész barokk műveket játszott. Mint mondta, a laikus fül is jól hallhatja a különbséget.

A gyülekezet szeretné megosztani örömét a várossal, ezért a jövőben több orgonahangversenyt is terveznek – tájékoztatott Zsugyel Kornél evangélikus lelkész.

2017 mozgalmas és fontos az evangélikus egyház számára, ami a következő esztendőket is meghatározza – hangzott el a szertartáson. A reformáció 500. évfordulójáról egész évben megemlékeznek. Legközelebb az Ady iskola Pacsirta énekeegyüttese tart zenés áhítatot.

Gy.A./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: