keresés a weboldalon

Újra üléseztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra üléseztek (Videó)

2021 június 18 - péntek
Hosszú idő után találkozott újra Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése. Utoljára 2020. októberében tartottak rendes ülést. Csütörtökön 26 napirendi pontot tárgyaltak.

Az egyik legfontosabb feladat a költségvetés második negyedévi módosítása volt – tájékoztatott Balaicz Zoltán. A polgármester elmondta: az év elején elfogadott 2021-re vonatkozó tervezet, egyfajta járványköltségvetés volt. Ennek egyik oka, hogy a gépjárműadó már a Központi Gazdaságvédelmi Alapot segíti. A helyi iparűzési adó tekintetében pedig 2-ről 1%-ra csökkent az egyéni, valamint kis- és középvállalkozások adóbefizetési kötelezettsége. Emellett a hosszú ideig tartó ingyenes parkolást is megérezte a város.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 

A polgármester beszámolt még arról, hogy a temetési segélyt 400 ezer helyett, 600 ezer forintban maximalizálták. Szükségszerű volt a döntés az északi városrész csapadékelvezetését érintően is. Az itt élők életét ugyanis a klímaváltozás okozta hirtelen lehulló, extrém mennyiségű csapadék nagymértékben megkeseríti.
 
Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

 

A közgyűlés további öt évre bizalmat szavazott Horváth Istvánnak a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetőjének. Az ágazatban, – három üzletágban – több fejlesztés is megvalósul.  A következő – szeptember 19-i rendes közgyűlést megelőzően nyáron biztosan lesznek rendkívüli ülések. Egy hét múlva pedig az elhalasztott ünnepi közgyűlést is megtartják.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: