keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Újra vonzó a mérnöki pálya

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra vonzó a mérnöki pálya

2004 november 19 - péntek
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is megrendezték az immár hagyományosnak nevezhető nyílt napot a műszaki főiskolán, ahol több mint kétszáz érdeklődő fiatal kapott tájékoztatást az intézményben folyó munkáról.
A program legfőbb célja, hogy a műszaki pálya iránt affinítást érző diákok közelebbről is megismerkedjenek a gépészmérnöki képzéssel, információt kapjanak a felvételi követelményekről és az ezzel kapcsolatos eljárásról, valamint bepillantást nyerjenek az iskola mindennapi munkájába.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a végzősök körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mérnöki pálya, hiszen a legfrissebb statisztikák szerint egy főiskolai diplomával rendelkező mérnök az iskola befejezése után szinte azonnal el tud helyezkedni és fizetése is jóval meghaladja az átlagkereseteket.
A következő tanévben a műszaki főiskolára egyébként a nappali tagozatú, kreditrendszerben működő gépészmérnök képzésre 50 államilag finanszírozott és 20 költségtéríteses hallgatót vesznek fel, akik gyártástechnológia-informatika és mechatronika szakirányokra adhatják be jeletkezésüket.
Az intézmény negyedik nyílt napján – amelyre a zalai diákok mellett, Vas, Veszprém és Somogy megyéből is érkeztek érdeklődő fiatalok – dr. Palotás Béla, kari felelős, Jurisits János, a Flextronics Kft. fejlesztési igazgatója és dr. Németh Árpád, a gépészmérnökképzés vezetője tartott előadást.
A meghirdetett programokon mintegy kétszáz ifjú vett részt, s voltak olyan diákok, akiket még szüleik is elkísértek. Ők mindannyian tudják, hogy az iskolaválasztáshoz szükséges információk begyűjtése roppant fontos feladat, mert a pályaválasztás egy életre szóló döntés. Ezt a nézetet vallja a zalaegerszegi Munkácsy szakközép végzőse Vastag András is.
– Mindenképpen műszaki pályán szeretnék továbbtanulni, mert az elektronika és a gépészet áll hozzám a legközelebb. Győrben, Budapesten, vagy Zalaegerszegen kívánom folytatni a tanulmányaimat, ezért jöttem el a mai nyílt napra. Itt minden kérdésre választ kaphatok és a követelményekről ugyancsak mindent megtudhatok. Az osztályból egyébként sokan eljöttünk, mert vonzó számukra az egerszegi képzés – összegezte az érettségi vizsga előtt álló fiatal.
A tanulók egybahangzó véleménye, hogy roppant hasznosak az efféle rendezvények, hiszen mindent megtudhatnak a számukra szimpatikus iskoláról és szakról, ami döntő tényező a jelentkezési lapok kitöltésénél.

Tartalom megosztása: