keresés a weboldalon

Újraindul a sportfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újraindul a sportfesztivál (Videó)

2018 június 29 - péntek
Ismét Restart Fesztivál Zalaegerszegen. A megyeszékhely második alkalommal rendezi meg a maga nemében páratlan sporteseményt. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már két hétvégén – július 6-tól 8-ig, valamint 14-én és 15-én – várják a mozogni vágyókat.

2015 óta azon dolgozik a város, hogy turisztikai attrakcióit népszerűsítse. Ennek eredményeként mára már több hagyományos rendezvényt jegyeznek, melyek mellett új programok is helyet kaptak. Egyik ilyen a sportolók fesztiválja – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A szervezők legfőbb célja továbbra is, hogy ösztönözzék a sport és az egészségtudatos életmód beépítését a mindennapokba. Idén több új dologgal készülnek. Ezekről Horváth Szilárd fesztiváligazgató tájékoztatott.

Újdonság még, hogy a versenyeket élő közvetítésben, interneten és a helyszínen LED-falon nézhetik az érdeklődők – mondta Szabó Zoltán sportigazgató.

Az esemény egyediségét mutatja, hogy gondoltak a mozgássérültekre és fogyatékkal élőkre, mivel őket szintén bevonják a futamokba. A Restart Fesztivál a turisztikai látványosságokat is bemutatja. A különböző versenyszámok a megyeszékhely több pontján zajlanak majd. A város idegenforgalmának fellendülését és népszerűségét jelzi, hogy a www.zalaegerszegturizmus.hu weboldal a napokban országos arany minősítést szerzett.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: