keresés a weboldalon

Ülésezett a diákparlament (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ülésezett a diákparlament (Videó)

2015 október 14 - szerda
Megválasztotta új önkormányzatát a zalaegerszegi diákparlament. Az előző évek gyakorlatával ellentétben idén már a frissen felállt testület döntött – titkos szavazással – a diákpolgármester és a diákalpolgármester személyéről.

Először fordult elő a városi diákönkormányzat történetében, hogy egymás után kétszer is ugyanaz a személy töltse be a vezető pozíciót. Kövesi Csabának most ez is sikerült, így további egy évig vezetheti 11 fős csapatát. A régi-új polgármester a választást követő sajtótájékoztatón elmondta: legfőbb céljuk, hogy tovább építsék a kapcsolatot az általános iskolás fiatalokkal. Idén ugyanis ezekből az intézményekből egy diák sem jelöltette magát.

Az új testületnek a felnőtt városvezetés nevében Balaicz Zoltán gratulált. A polgármester arra kérte a fiatalokat, hogy észrevételeikkel továbbra is segítsék az önkormányzat munkáját.

Alpolgármesternek Juhász Elődöt, jegyzőnek Gál Grétát, míg tanácsnoknak Takács Nikolettet választották. Mint megtudtuk, a fiatalok novemberre több programot is terveznek. Egyebek mellett ismét megrendezik a városi gólyaavatót, és a Titkos Mikulás elnevezésű adománygyűjtő akciót.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: