keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ülésezett a megyei balesetmegelőzési bizottság (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ülésezett a megyei balesetmegelőzési bizottság (Videó)

2011 október 18 - kedd
Úgy javult egy kicsivel, hogy egy kicsivel rosszabb lett – ez jellemzi az elmúlt 9 hónap baleseti statisztikáját a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság adatai szerint. A testület kedden tartott ülést, amelyen átadták „Az év zalai iskolarendőre” elismeréseket is.

Iskolarendőri tevékenységükért négyen kapta emlékplakettet; az országban mintegy 2500 iskola vesz részt a programban.

Az egyik díjazott, Tér József rendőr-törzsőrmester szerint azért fontos az iskolarendőrök munkája, mert ez a leghatékonyabb módszer arra, hogy a kisgyerekek mihamarabb megismerkedjenek a biztonságos közlekedés szabályaival, és hogy a hétköznapokban hogyan ügyeljenek a rájuk fenyegető veszélyekre.

A tanácskozáson elemezték az év első 9 hónapjának balesetei statisztikáját is: általában kevesebb baleset történt Zala megye útjain – de több volt a halálos áldozat.

Pintér László rendőr-alezredes ennek ellenére úgy vélte: a közlekedési szabályok és a büntetések szigorodása érezhető javulást hozott. Csökkent például a gyorshajtás és az ittas vezetés aránya.

A rendőrség mindeközben különös figyelmet fordít a határátkelőhelyek biztonságára – ezért is hívták meg a muraszombati rendőr-igazgatóság helyettes vezetőjét; a zalai és a szlovén rendőrök sikeres közös munkájának egyik titka éppen a jó személyes kapcsolat.

Kepe Manfred Muraszombat közlekedésiparancsnok-helyettese is erről beszél az alábbi videóban.

A szakemberek szerint egyébként – főleg a schengeni határok megszűnésével – tovább kell erősíteni az ilyen típusú kapcsolatokat, mert mind a váratlan közlekedési helyzetek gyors megoldásában, mind a bűnüldözésben szükség van a hatékony együttműködésre.

yr/N.G.

Tartalom megosztása: