keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ülésezett a Millecentenáriumi Közalapítvány

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ülésezett a Millecentenáriumi Közalapítvány

2005 június 16 - csütörtök
A Városházán tartotta soros ülését a Millecentenáriumi Közalapítvány Kuratóriuma, ahol a benyújtott pályázatokról döntöttek az egybegyűltek.

Az ülés elején dr. Németh József, a kuratórium elnöke számolt be a közalapítvány előző határozatainak végrehajtásáról. Elhangzott: a Flórián-szobor restaurálását semmiképpen nem lehet elkerülni, melynek munkálataira három különböző szakembertől kér árajánlatot a kuratórium. Ennek lefolytatására dr. Vándor Lászlót, a Göcseji Múzeum igazgatóját kérte fel a közalapítvány. Azt ugyancsak megtudtuk, hogy a Bíró Márton, a Vörösmarty, a Czobor Mátyás, valamint a Botfy utcában tervezett újszerű utcanévtáblák előkészületei jó ütemben haladnak, így a közeljövőben akár már fel is szerelhetik az utcák névadóit bemutató táblákat.

Ezután a kuratóriumhoz benyújtott három pályázatról szavaztak a tagok. Dr. Németh József hangsúlyozta: a mostani ülés rendkívülinek tekinthető, hiszen ilyen kevés számú támogatási kérelem még soha nem érkezett a kuratóriumhoz. A Deák Ferenc Megyei Könyvtár a Zalai életrajzi kislexikon harmadik kiadására nyújtott be pályázatot. A kötet második kiadása 1997-ben jelent meg, s most további kiemelkedő személyiségekkel szeretnék bővíteni a lexikont. A legújabb anyag egyébként interneten keresztül is hozzáférhető lesz, így a világ bármelyik pontjáról elérhetik majd az érdeklődők. A kuratórium végül 200.000 forinttal támogatta a lexikon kiadását. A Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság 15 esztendős működését bemutató könyv megjelentetésének támogatására adott be pályázatot. Az ötszáz példányban elkészülő kötet kiadására 100.000 forintot szavazott meg a kuratórium.

Utolsóként a Hevesi Sándor Színház pályázatáról határoztak az ülés résztvevői. A teátrum Egervári Klárának, a színház örökös művészének munkásságát bemutató archív film elkészítéséhez kért támogatást. A kuratórium erre 100.000 forint támogatást ítélt oda, de egyúttal javasolják, hogy a film leforgatásába vonják bele a Zalaegerszegi Városi Televíziót is.

Tartalom megosztása: