keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnep a bölcsiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnep a bölcsiben

2004 november 29 - hétfő
Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli az idén a Cseperedő Bölcsőde. Ebből az alkalomból az intézmény néhány egykori bölcsisének, valamint a korábbi és jelenlegi dolgozók részvételével rendeztek kisebb ünnepséget a bölcsődében.

Az összejövetelen elsőként Járfás Terézia, a bölcsőde alapítványának kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ezt követeőn Simon Olga, az intézmény első vezetője beszélt a kezdetekről. Mint fogalmazott, a bölcsőde 1974. szeptember 16-án nyitotta meg kapuit, ahol a felkészült szakembergárda gazdag játékparkkal és barátságos környezettel várta a kisgyerekeket. A nyolcvan lurkó befogadására kialakított intézmény – amely a város hatodik bölcsődéje volt akkor – először csak hetven százalékos kihasználtsággal működött, de röviddel a nyitás után ez a szám már meghaladta a száz százalékot. A nyolcvan férőhely ellenére nagy volt a zsúfoltság, hiszen rengeteg anyuka és apuka bízta legféltettebb kincsét az itt tevékenykedő munkatársakra.

A bölcsőde első vezetője hozzátette: a 152 esztendős múltra visszatekintő gondozó-nevelői munka szerves részévé vált az intézmény, amely összesen körülbelül 1500 családdal került kapcsolatba az eltelt három évtized alatt. Mára az egykoron itt önfeledten játszadozó kislányok és kisfiúk is felnőttek, akik manapság szülőként hozzák ide gyerekeiket.
Ezt követően Szalontai Jánosné, a bölcsőde mostani vezetője beszélt az intézményben folyó mindennapi munkáról és a jövőbeni tervekről. Az ünnepség végén Gyutai Csaba alpolgármester mondott pohárköszöntőt e jeles évforduló alkalmából, aki egy emléklapot nyújtott át a jubiláló bölcsőde vezetésének.

Tartalom megosztása: