keresés a weboldalon

Ünnepelt a Landorhegyi Általános Iskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepelt a Landorhegyi Általános Iskola (Videó)

2015 március 25 - szerda
Fennállásának félszázados jubileumát ünnepelte szerdán a Landorhegyi Általános Iskola, ahová jelenleg 540 gyerek jár. Őket, az intézmény dolgozóit, illetve a vendégeket, és az egykori pedagógusokat Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester az évforduló alkalmából 100 ezer forintot ajánlott fel az iskolának, amit ugyanekkora összeggel az önkormányzat sportbizottsága is megtoldott.

Az intézmény 1965-ben nyitotta meg kapuit, azóta több tízezren végeztek ebben az iskolában. Erre az időszakra, azaz az elmúlt 50 évre emlékeztek szerdán. A diákok a jubileumhoz méltó műsort adtak. Van, ami az idővel nem változik. A mostani diákok – mint az egykoriak is – szeretnek ide járni – hangzott el az ünnepségen. A hatodik osztályos Szőke Dominik futballista akar lenni, ezért választotta a sportiskolát.

Az évforduló alkalmából Aranykréta díjakat adtak át. Több évtizedes kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért ismerték el Mészáros Lajosnét és Panácz Antalt, egykori alapító tagokat, illetve Kissné Szetecske Máriát, aki 21 évig volt az intézmény igazgatóhelyettese. Ő, mint mondta, kedves emlékeket őriz az itt töltött évekről.

Az iskola fél évszázados múltja sokat jelent a jelenlegi és volt diákoknak, illetve pedagógusoknak egyaránt. Ezt bizonyítja, hogy közel 70 egykori tanár vett részt az ünnepségen – hangsúlyozta Mátai Ferenc, iskolaigazgató.

Az igazgató a következő 50 évre utalva azt mondta: hagyományaikat változatlanul tiszteletben tartják, s azokra mindenkor építkezni szeretnének. Emellett fő céljuk továbbra is, hogy nyitott, családias, és befogadó iskola maradjanak.

M.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: