keresés a weboldalon

Ünnepelték a várost (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepelték a várost (Videó)

2018 május 11 - péntek
Május 13-a Zalaegerszeg születésnapja.1885-ben ekkor vált rendezett tanácsúvá, azaz megyei jogú várossá. Ebből az alkalomból pénteken imádsággal, koszorúzással valamint díszközgyűléssel ünnepeltek.

Balaicz Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A polgármester megemlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharc 170 éves jubileumáról. Beszédében hangsúlyozta: értékelnünk kell, hogy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság helyett a gyarapodás és építkezés korszakát éljük. Zalaegerszeg büszke lehet arra, hogy egy összetartó, lokálpatrióta közössége van. Évek óta hagyomány, hogy a Város Napján átadják a legmagasabb rangú kitüntetéseket. A közgyűlés április 12-én úgy határozott, hogy a katonai hagyományok ápolásáért és az ifjúság honvédelmi neveléséért Pro Urbe elismerésben részesíti az idén 50 éves Zalaegerszegi Honvédklubot. Az egyesület képviseletében Németh István elnök vette át a kitüntetést.

Pro Urbe emlékplakettet vehetett át a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára, a múlt legbecsesebb ereklyéinek megőrzéséért és a város történelmének tovább örökítéséért. A levéltár díját Molnár András igazgató vette át.

A „Sport mecénása”-díjat 2. alkalommal adták át. Ezt most a ZTK FMVas támogatója kapta. Elismerésüket Illés Zoltán ügyvezető köszönte meg.

A polgármesteri hivatal kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező köztisztviselőinek munkáját is jutalmazták. Sipos Erzsébetnek címzetes vezető főtanácsosi, Pintér-Gotthárd Adriennek, Régelné Bogdán Gyöngyinek valamint Péter Györgynének szakmai tanácsadói, Horváth Péternek pedig címzetes főtanácsosi címet adományoztak.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: