keresés a weboldalon

Ünnepeltek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepeltek (Videó)

2017 május 01 - hétfő
Többféle programot rendeztek szombaton a rendőrség napja alkalmából. Akinek kedve volt, regisztráltathatta biciklijét vagy megnézhette közelebbről is a hatóság járműveit. Délután átadták a zalaegerszegi rendőrkapitányság felújított udvarát, leleplezték Sárkányölő Szent György szobrát, majd kitüntetéssekkel köszönték meg az egyenruhások munkáját.

A készenléti rendőrség zenekara filmzenékből, örökzöld slágerekből álló koncertet adott a megújult udvaron. Itt Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat a megyei és a városi kapitánysággal rendkívül jó, szoros és korrekt kapcsolatot ápol.

A megyei rendőr-főkapitányság az országban a legjobb minősítésű rendőri szerv – hangsúlyozta beszédében dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány. Mint mondta, ezért is fontos, hogy méltó körülmények között dolgozzanak az egyenruhások.

Az avató után leleplezték a Tislér Zoltán által készített Sárkányölő Szent György szobrot. Ezután az ünnepség a Hevesi Sándor Színházban folytatódott, ahol díjazták azokat, akik az elmúlt évben kiemelkedően teljesítettek. Az év zalai körzeti megbízottja Jákli Attila lett.

Az Év Zalai Bűnügyi Helyszínelője címet Maróti Ödön alezredes, az Év Zalai Határrendésze címet Hompót Balázs főtörzszászlós, az Év Zalai Járőre címet pedig Kiss Balázs főtörzszászlós kapta. Az év zalai rendőre címet Kovács Gergely törzszászlós vehette át. Arcát nem mutatjuk, mert bűncselekmények felderítésében tevékenykedik.

N.D./K.M.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: