keresés a weboldalon

Ünnepeltek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepeltek (Videó)

2017 március 15 - szerda
Ma is azt szeretnénk, ha Magyarország a magyaroké, Európa az európaiaké lenne. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár fogalmazott így a városi ünnepségen, amely a – hagyományokhoz híven – Csány László szobránál folytatódott.

Boronyák Tibor, a Gyenesdiási Asbóth Sándor Huszárbandérium tagja szavalta el a Nemzeti Dalt, majd Tompos Kátya és Hrutka Róbert adtak műsort.

Palkovics László beszédét azzal kezdte, hogy Petőfi sorait minden korban magunkénak érezhetjük. Nemzetet építeni, összetartani és közösen fejlődni a mindennapok kihívása és mindannyiunk feladata, fogalmazott a kormánybiztos, majd így folytatta: a szabadság nem magától értetődő, újra és újra, minden generációnak meg kell küzdenie érte. Nemcsak 1848-ban, nemcsak 1956-ban, hanem ma is.

A politikus, mint mondta, örül annak, hogy március 15-ét Zalaegerszegen ünnepelheti. Egy olyan városban, amely óriási változás és fejlődés kapujában áll. Nem csak Európa, a világ élvonalában járó országok is figyelik azt a haladást, amely az idei és a következő éveket is maghatározza.

Az ünnepség Csány László-szobránál is koszorúzással zárult.

F.M./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: