keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepelünk (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepelünk (Videó)

2016 augusztus 18 - csütörtök
Kenyérfesztivál, szentmise és a magyarok kenyerének megszegése. Egyebek mellett ezek a programok várják az ünneplőket az augusztus 20-ai zalaegerszegi rendezvényeken. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több helyszínen emlékeznek államalapításunkra és Szent Istvánra.

A megyeszékhelyen már augusztus 19-én elkezdődnek a programok. Elsőként az andráshidai városrészben, az immár 20 éves Szent István emlékkőnél rendeznek ünnepséget. A megemlékezés ezt követően Csácsbozsokon, államalapító királyunk szobránál folytatódik – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

Az augusztus 20-ai dátum jelentős a Göcseji Falumúzeum életében. 1968-ban ugyanis ezen a napon nyitotta meg kapuit. A születésnapot összevonják a kenyér ünnepével, így a hagyományokhoz híven idén is kenyérfesztivállal várják az érdeklődőket – tájékoztatott Molnárné Raposa Irén a rendezvény szervezője.

A Magyarok Kenyerének megszegése mellett gyermekprogramok, színpadi produkciók és kézműves bemutatók színesítik a rendezvényt. Újdonságként pedig a bátrabbak akár a hőlégballonozást is kipróbálhatják.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: