keresés a weboldalon

Ünnepélyes átadás: Új járművet állíthatnak szolgálatba a zalaegerszegi tűzoltók

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepélyes átadás: Új járművet állíthatnak szolgálatba a zalaegerszegi tűzoltók

2011 május 04 - szerda
Új járművel gazdagodott a zalaegerszegi tűzoltóság. A 9000 liternyi víz szállítására és oltásra is alkalmas gépkocsi beszerzéséhez 18 millió forinttal járult hozzá a város önkormányzata. A tűzoltóautót Flórián-nap, vagyis a tűzoltók ünnepe előtt egy nappal adta át hivatalosan használóinak Gyutai Csaba polgármester Bangó Szilárdnak, a zalaegerszegi tűzoltóság parancsnokának, ezekkel a szavakkal: „Használják egészséggel, s ha lehet, többet álljon a garázsban, mint szolgálatban”

– Fontosnak tartjuk, hogy modern eszközökkel rendelkezzen tűzoltóságunk, hiszen a XXI. század követelményeinek kizárólag jó minőségű autókkal lehet megfelelni. Szerencsére volt a belügyminisztériumnak olyan pályázata, amelyen részt tudtunk venni. 225 millió forintról szóló pályázatot nyújtottunk be. Ennek első fejezetét bírálták most el, és így kerülhetett hozzánk ez a 90 millió forint értékű vízszállító jármű, melynek beszerzéséhez a 18 milliós önrészt a város biztosította – tudtuk meg Gyutai Csaba polgármestertől.
Az új gépjármű szolgálatba állításával jelentősen fiatalodik a zalaegerszegi tűzoltóság eszközállománya. A nagy teljesítményű vízszállító elsősorban azokon a területeken jelent majd nagy segítséget, ahol nincsen vízvételezési lehetőségük a tűzoltóknak.

– Azért különösen nagy jelentőségű ennek a járműnek a beszerzése, mert egy 25 éves autó helyébe áll, öt évet vártunk rá. Az új eszköz amellett, hogy 9000 liter víz szállítására alkalmas, oltásra is tökéletesen használható – árulta el a tűzoltóparancsnok.

Az új tűzoltóautó üzemeltetésére 15 tűzoltót képeztek ki Zalaegerszegen – akik a jövő héten tesznek vizsgát.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg az eseményhez tartozó képgalériát!

Tartalom megosztása: