keresés a weboldalon

Ünnepélyes inkubátorház-avató

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepélyes inkubátorház-avató

2010 július 10 - szombat
Zalaegerszeg északi határában, Ságodnál, a 76-os elkerülő út mellett került kialakításra a 2610 négyzetméter alapterületű inkubátorház, amely 20-25 induló illetve működő mikro vállalkozás számára kínál betelepülési lehetőséget.

Az ünnepségen Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az inkubátorház a gazdaság fejlesztését, fejlődését szolgálja, és célja megegyezik az uniós elvárásokkal. A helyi kis-és középvállalkozások korszerűen kialakított, jól felszerelt munkahelyeket igényelhetnek. Varga József, a kivitelező K+K Bau-Profil Zrt projektvezetője jelentette készre az épületet és adta át a jelképes kulcsot dr. Gyimesi Endrének.

A polgármester köszöntőjében utalt arra, hogy 2007-ben kezdett el az önkormányzat komolyan foglalkozni egy inkubátorház létrehozásával, melyre pályáztak és több fordulós megmérettetés után, szerezték meg az eu-s támogatást, (332.554.974 Ft.) amely a projekt összköltségének 80 százaléka. A támogatási szerződés aláírására 2009 júniusában került sor, ezt követte a kivitelezési munkák megkezdése. A műhelyek, bérlemények iránt folyamatos az érdeklődés, eddig hét szerződést kötöttek.

Júliustól dekoratőr, fröccsöntő, csomagoló és fuvarozó cégek bérelnek helyiségeket.
A helyi és környékbeli vállalkozások szeptembertől igénybe vehetik az inkubátorházban megnyíló innovációs központ és egy ötvenfős oktatóteremmel rendelkező anyagvizsgálati labor szolgáltatásait is.

Tartalom megosztása: