keresés a weboldalon

Ünnepélyesen átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepélyesen átadták a Zalaegerszegért-díjakat (Videó)

2014 december 20 - szombat
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat a közgyűlés dísztermében. Idén nyolc magánszemély és két egyesület vehette át az elismerést, kimagasló szakmai tevékenységéért és társadalmi szerepvállalásáért. Az okleveleket és a díjakat ünnepélyes keretek között adták át.

A friss Zalaegerszegért-díjasokat Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. A kitüntetésnek közel 20 éves hagyománya van a városban.

Az ünnepségen levetítették azokat a portréfilmeket, amelyeket a Zalaegerszegi Televízió készített a díjazottakról. Elsőként Csapó Béla, nyugalmazott pedagógust mutatták be a közönségnek. A 96 éves férfi mellett idén díjat kapott Farkas Ferenc szobrászművész, Farkas Ignác színművész, Kauzli Józsefné volt önkormányzati képviselő, Unyi János nyugalmazott intézményvezető, Varga Kálmán György takarmánygazdálkodási szakmérnök, Zsuppányi Gyula volt önkormányzati képviselő és Király Imre az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub vezetője.

A magánszemélyek mellett két szervezet, a Zalaegerszegi Diabétesz Egyesület és a Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület is díjat kapott. Dr. Németh Barnabás, az egyesület elnöke a jövőbeli tervekről beszélt.

Az ünnepségen elhangzott: A díjazottak jó példát mutatnak minden itt élő számára és öregbítik Zalaegerszeg hírnevét.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: