keresés a weboldalon

Ünnepi Hangverseny a Zene Világnapján (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi Hangverseny a Zene Világnapján (Videó)

2013 október 04 - péntek
Gálaműsorral köszöntötte 30 éves fennállását a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem a Zene Világnapján. Ezen a város kitűnő művészeti csoportjai álltak a közönség elé. Aki jegyet váltott, a hangversenyterem zongorájának felújítását támogatta.

– A Canterina Kamarakórus tavaly ünnepelte 20. jubileumát, amelyre visszahívtuk a korábbi kórustagokat – mesélte Décsi – Paál Enikő karnagy.
 

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar célja, hogy továbbörökítse a klasszikus értékeket, így most Kodály Galántai táncok című szerzeményét szólaltatta meg. Tóth László titkár úgy fogalmazott, számukra is nagy megtiszteltetés az gálaesten való részvétel.
 

A Zalai Príma-díjas városi fúvószenekar előadásával folytatódott a gálaest. Ők népszerű, ismert dallamokkal szórakoztatták a közönséget.
 
 
Takács Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar titkára elárulta, hogy október 18-án is lehetőségük adódik majd egy fellépésre.
 

Mint Kovács Kata karnagytól megtudtuk, a Városi Vegyeskar korábban többször is dolgozott együtt a szimfonikus zenekarral. Tavaly például Puccini Messa di Gloriáját szólaltatták meg. A Canterinával pedig kórustalálkozókon szoktak találkozni.
 

 
Az ünnepségen a közönség pezsgővel koccintott a 30 éves intézmény sikereire.
 
N.D./T.S.
 
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: