keresés a weboldalon

Ünnepi hét az Adyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi hét az Adyban

2009 november 18 - szerda
A névadó születésnapja (november 22.) alkalmából egész hetet átfogó rendezvénysorozattal ünnepelnek az Ady iskolában. Számos városi és megyei szintű tanulmányi verseny, illetve tehetségkutató program és megemlékező műsor emeli ki ezt az időszakot a hétköznapok sorából.

A megmérettetések közül több éves hagyománya van a művészettörténet és festészet versenynek, melyre az egész megye területéről várják a jelentkezőket, mondta Frimmel Gyula művész – tanár, a rajzos munkaközösség vezetője, a verseny egyik szervezője.

Idén az impresszionizmus jegyében készültek a festmények, zajlott az elméleti értekezés a résztvevő közel 50 hetedik – nyolcadik osztályos diák között. Festészetben a nagykanizsai Baksa Dávid (Hevesi Sándor Általános Iskola) alkotását ítélték a legjobbnak.

Második legszebb festményt Dominkó Emese (Pusztamagyaród, Kenyeres Általános Iskola), készítette, míg a harmadik helyen Marics Tamara (Nagykanizsa) végzett. Különdíjban részesítette a bíráló bizottság Sárréti Ketrint, (Zalaegerszeg, Ady) és Nyúl Leventét (Hévíz, Illyés Általános és Művészeti iskola).

A tavalyi versenyen készült alkotásokból látható tárlat az iskolában, míg az idei munkákat egy év múlva tekintheti meg a közönség. A művészettörténet versenyben a zalacsányiak végeztek az élen, őket követte a nagykanizsai Körösi Csoma Általános Iskola három fős csapata, a dobogó alján pedig a házigazda intézmény tanulói végeztek. A helyezettek könyvjutalomban részesültek.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: