keresés a weboldalon

Ünnepi koncert a hangversenyterem 40. születésnapján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi koncert a hangversenyterem 40. születésnapján

2023 október 04 - szerda
Különleges koncerttel ünnepelték a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jubileumát. Az intézményt 1983 szeptemberében avatták fel. A nyitókoncerten Kocsis Zoltán zongoraművész Bartók és Debussy műveit szólaltatta meg. A negyvenedik évfordulón, Bogányi Gergely zongoraestjén Mozart és Chopin művei csendültek fel.

Az elmúlt négy évtized alatt az impozáns épület emeletén színvonalas kiállításokat mutattak be. A hangversenyteremben nívós koncertekkel várták a közönséget – emlékeztett az intézményegység-vezető.

A szakmai munkát – mellyel hozzájárultak Zalaegerszeg zenei- és képzőművészeti életének gazdagításához – oklevéllel ismerte el a közgyűlés. Az emléklapot a város polgármestere adta át, aki elmondta: a hangverseny és kiállítóterem működése óta minden szempontból megfelelt a közönség elvárásainak.

Az elmúlt időszakban a padlózattól kezdve a világításig felújították az épületet. A rekonstrukciós munkákat a zsinagóga előtt folytatják. A téren az egykori kerítésre emlékeztető kovácsoltvas-elemeket helyeznek majd el.

Tartalom megosztása: