keresés a weboldalon

Ünnepi közgyűlés – 139 éve vált rendezett tanácsú várossá Zalaegerszeg

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés – 139 éve vált rendezett tanácsú várossá Zalaegerszeg

2024 május 13 - hétfő
Ünnepi közgyűlést tartottak a díszteremben arra emlékezve, hogy 1885. május 13-án vált rendezett tanácsú várossá Zalaegerszeg. Ebből az alkalomból adták át a „Zalaegerszeg város díszpolgára” és a „Pro Urbe Zalaegerszeg” kitüntető címeket, valamint a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek a szakmai elismeréseket. A programsorozat délelőtt egy közös ökomenikus imával kezdődött, majd koszorúzással folytatódott.

A hagyományokhoz híven verssel és főhajtással emlékeztek Zalaegerszeg első polgármesterére, Kovács Károlyra. Az emlékkő előtti rövid ceremónia után kezdődött az ünnepi közgyűlés, melyen Balaicz Zoltán polgármester beszédében rámutatott: a fejlődés és az építkezés fontos feltétele a nyugalom és a stabilitás.

A szónoklat után Zalaegerszeg díszpolgárainak sorába emelték néhai Gábor Miklóst. A Kossuth-díjas színművészt illető elismerést lánya, Gábor Júlia vette át.

Pro Urbe díjban részesült az idén 55 éves Széchenyi István Technikum, valamint a tavaly 60 éves fennállását ünneplő József Attila Városi Könyvtár. Az elismerések átadása után a hivatali dolgozókat tüntették ki, majd Vigh László országgyűlési képviselő tartott záróbeszédet. A program – az állófogadás után – a Mérleg tér átadásával folytatódott.

Szöveg: Nagy Jenő

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: