keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepi közgyűlés a megye napján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés a megye napján

2005 január 28 - péntek
Zsúfolásig megtelt ma az MMIK díszterme a megyenap alkalmából tartott ünnepség kezdetére. A Zala megyei önkormányzat polgármesterek, jegyzők széles körében tartotta ünnepi közgyűlését, és ismerte el a megyéért tevékenykedők munkáját.

Zala Megye Napján 42 díjat adott át Kiss Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. Zala Megye Díszpolgára kitüntető címben részesült Tomka György állatorvos, a muravidéki magyarság érdekének képviseletéért, valamint Olasz Ferenc fotóművész, filmrendező a zalai népi kultúra bemutatásáért. Alkotói Díjat kapott Molnár András, a megyei levéltár igazgatója, Dore Nagy Aladár nyugdíjas művésztanár és Badacsonyi Lajos népi iparművész.

A zalaegerszegi díjazottak: Zala Megye Sportjáért Díjat nyújtottak át Horváth Tamás szakmai vezetőnek versenyzői és sakkírói tevékenysége elismeréseként, Miklós Nóra tekézőnek kiemelkedő versenyői pályafutásáért. Zala Megye Ifjúsági Sportjáért Díjat adományoztak Kovács József tanárnak a megye és Zalaegerszeg diáksportjáért végzett áldozatos munkásságáért és Panácz Antal nyugdíjas tanárnak, az iskolai sport és utánpótlásnevelés terén nyújtott teljesítményéért. Közművelődési Díjban részesült az andráshidai „Igazgyöngy” Hagyományőrző Egyesület, a megyeszékhelyi Béke Ligeti Általános Iskola és Speciális Szakiskola nevelőtestülete pedig Pedagógiai Nívódíjat vehetett át. A Civil Társadalomért és Kisebbségekért Díjjal Stróbel László esperes hitéletben, az ifjúság nevelésében és az építészeti értékek védelmében végzett munkáját ismerték el. Az ötödik alkalommal adományozott „Év zalai embere” kitüntető címet dr. Alotti Nasri, a megyei kórház szívsebészeti osztály vezető főorvosa nyerte el.

Tartalom megosztása: