keresés a weboldalon

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

2020 október 22 - csütörtök
Ünnepi közgyűlést tartottak Zalaegerszegen, ahol vitrinbe zárták a település első írásos emlékét. Az eseményen kiosztották a „pro urbe” címeket, továbbá a Város Díszpolgára elismerést is.

Elhelyezték a díszteremben Zalaegerszeg első írásos emlékét, amit dr. Gyimesi Endrétől vett át az ünnepségen Balaicz Zoltán. A rendezett tanácsú várossá nyilvánítás jubileumán átadták a polgármesteri láncot is. Böjte Katalin ötvösmester alkotását ezentúl a megyeszékhely mindenkori vezetője hordja.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A rendezvényen részt vett Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is. A politikus beszédében rámutatott, hogy napjainkban is a család, a munka és a közösség a jövő alapfeltétele.

Az ünnepélyen kiosztották a Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető címeket. Idén egy szervezet és egy magánszemély kapta az elismerést. Utóbbiak közül Horváth Attila, a Zrínyi Miklós Gimnázium nyugalmazott igazgatója érdemelte ki a plakettet.

Horváth Attila, Pro Urbe Zalaegerszeg díjas:

Zalaegerszeg az ország egyik legbiztonságosabb települése. Ezt is értékelte a közgyűlés akkor, amikor Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak ítélte a kitüntető címet.

dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány:

A Város Díszpolgára, legmagasabb helyi elismerést annak a személynek adományozzák, aki hosszú időn át segítette a település fejlődését, előrehaladását. Hozzájárult továbbá a megyeszékhely tekintélyének és jó hírnevének növeléséhez. Idén Mányoki Attila hosszútávúszóra esett a választás.

Mányoki Attila hosszútávúszó, Zalaegerszeg Díszpolgára:

Az ünnepi közgyűlésen jutalmazták még az év sportmecénását, a Szerszámsziget Kft-t, illetve a közigazgatásban kiemelkedő szakmai munkát végző köztisztviselőket.

N.J./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: