keresés a weboldalon

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

2017 május 12 - péntek
A Város napi program a Díszteremben ünnepi közgyűléssel folytatódott. Az eseményen a hagyományoknak megfelelően átadták Zalaegerszeg Díszpolgára és a Pro Urbe kitüntető címeket.

A múlt arra kötelez bennünket, hogy elődeink munkásságát tovább vigyük, és az ő szellemiségüket követve építsük Zalaegerszeget – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán. A polgármester szerint sikerek csak közös összefogással érhetőek el.

A város eredményeit Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Szita Károly is méltatta. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke úgy látja, a település fényes jövő előtt áll.

A közgyűlés még áprilisban döntött arról, hogy díszpolgári címet adományoz Szabolcs Péternek. A szobrászművész 1967 óta alkot Zalaegerszegen. A mester az elismerések ellenére máig kritikusan tekint munkásságára.

A közösségért végzett kiemelkedő tevékenységért Pro Urbe-díjat vehetett át Stróber László apátplébános és Szakály István, az helyi atlétika klub ügyvezető igazgatója. Mint mondták, ők csak a kötelességüket teljesítették.

Az ünnepségen továbbá munkájuk elismeréseként öt hivatali dolgozót részesítettek kitüntetésben. Igazi ritkaságként pedig a jelenlévők Zalaegerszeg első írásos említését igazoló oklevelet is megtekinthették.

K.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: