keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepi szentmise a Mindszenty-emléktemplomban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi szentmise a Mindszenty-emléktemplomban

2004 november 28 - vasárnap
Vasárnap, a koradélutáni órákban dr. Konkoly István szombathelyi megyéspüspök óriási tömeg, egyházi méltóságok és helyi közéleti személyiségek jelenlétében felszentelte A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tiszteletére és a város egykori apátplébánosa, Mindszenty József bíboros, hercegprímás emlékére emelt templomot Zalaegerszeg kertvárosában.

A mintegy 200 millió forintos költséggel, széleskörű egyházi és közösségi összefogással felépített templomnak előbb a harangját, majd magát a templomot szentelte fel dr. Konkoly István. Stróber László címzetes apát, esperes, plébános nyújtotta át jelképesen a templom kulcsait a megyéspüpöknek,  ezzel hivatalosan is az egyházmegye temploma lett a Mindszenty-emléktemplom. A megyéspüpök volt a főcelebránsa az ezt követően sorra került ünnepi szentmisének is.

A szertatás végén dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntőjében azt hangoztatta, aki templomot épít, az hisz Istenben, de ugyanúgy a jövőben is. Majd Stróber László plébános elcsukló hangon kérte Isten áldását a templomra, s mindenkire, aki segítette, támogatta annak felépülését. Végezetül dr. Konkoly István megajándékozta Isten házának létrehozásában legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtókat.

Tartalom megosztása: