keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepi szentmise (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepi szentmise (Videó)

2015 augusztus 26 - szerda
Szentmisével kezdődött a hagyományos augusztus 20-ai ünnepség Zalaegerszegen. Az istentiszteleten Tombi Lajos Pro Urbe-díjas egykori alpolgármester mondott köszöntőt. Ezután a város elöljáróinak közreműködésével szelték fel a megszentelt új kenyeret.

Több százan – köztük Zalaegerszeg vezetői – gyűltek össze délelőtt az olai Jézus Szíve ferences templomban. A szentmisét celebráló Ocsovai Grácián plébános prédikációjában úgy fogalmazott: a ma emberének érdemes odafigyelnie és tanulnia őseitől, akiket a hit segített át a nehézségeken. Mint mondta, Szent István is ennek köszönhetően tudta megőrizni Magyarországot.

A misét követő ünnepi beszédet a Pro Urbe-díjas Tombi Lajos-tól hallhatták a megjelentek. Az egykori alpolgármester többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy államalapítónk szellemisége mind a mai napig itt él velünk.

Az ünnepség végén Grácián testvér megáldotta az új kenyeret.

Az új kenyeret Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és az alpolgármesterek közösen szelték fel, melyet a ministránsok segítségével a hívek is megkóstolhattak.

K.Zs. / B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: