keresés a weboldalon

Ünnepség a Szent Család Óvodában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepség a Szent Család Óvodában (Videó)

2012 szeptember 21 - péntek
Pénteken délután szentelték föl a Szent Család Óvoda tornatermét. Az új épületrészt 20 millió forintos önkormányzati támogatásból vásárolták meg, a felújítást pedig jelentős részt jótékonysági adományokból finanszírozták. Az ünnepségen dr.Veress András szombathelyi megyéspüspök tartott szentmisét. A szertartást agapé – azaz szeretetvacsora – és szüreti mulatság követte. Mindebbe beletartozott, hogy az óvoda éppen most 15 éves.

A Szent Család Óvoda 1997. szeptember 23-án fogadta az első gyerekeket Azóta – népszerűsége okán – már kinőtte helyét, ezért kapóra jött, hogy a szomszédos épület nemrégiben eladó lett. Pénzük azonban nem volt megvásárlására. Ebben Zalaegerszeg önkormányzata segített, 20 millió forinttal. Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető szerint nagy álmuk valósult meg ezzel – de nem oldódott meg a „terjeszkedés” minden gondja, hiszen az átalakításhoz, felújításhoz további támogatásra volt szükségük.

A felújítás sok közösségi munkába – és több mint 10 millió forintba került. A pénzt adományokból sikerült összegyűjteni, és az is sokat jelentett, hogy a szombathelyi egyházmegye átvette az intézmény fenntartását. Kovácsné Ujj Andrea köszönetet mondott Stróber László apát-plébánosnak és természetesen a szülőknek is, akik önzetlenül támogatták az óvodát.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere ünnepi köszöntőjében arról beszélt: a Szent Család Óvodában olyan nevelési szemlélet érvényesül, amely talán az egész országban is egyedülálló. Ezért a város kész volt áldozatokat is hozni a bővítés, fejlesztés érdekében.

A Szent Család Óvodába jelenleg mintegy 100 kisgyerek jár.

yr/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: