keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ünnepség az Eötvös iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepség az Eötvös iskolában

2005 szeptember 20 - kedd
A nyári szünidő alatt felújították az Eötvös József Általános Iskola konyháját és éttermét, így a szeptemberi sulikezdés óta egy teljesen megszépült épületrészben fogyaszthatják el ebédjüket a diákok. Az átalakított konyhát, valamint a hozzá tartozó éttermet ünnepélyes keretek között a minap adták át.

A felújított iskolarész átadásán elsőként Hanzséros Alajos, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Gyimesi Endre elmondta: az egyre csökkenő gyermeklétszám miatt az önkormányzat kénytelen volt szűketeni az oktatási intézményhálózaton, viszont a megtakarított pénzforrásból rengeteg felújítást és rekonstrukciót hajthatnak végre. Az elmúlt esztendőkben, és ebben az évben is több százmilliókat fordítottak a bölcsődék, az óvodák, az iskolák, valamint a középiskolák modernizálására, melynek egy újabb állomása az Eötvös-iskola konyhájának és éttermének felújítása. Mint a polgármester kiemelte, mindenképpen indokolt volt a rekonstrukció, melynek befejeztével immár gyönyörű környezetben étkezhetnek a tudásra és a finom étkekere éhes tanulók.

A több mint 20 millió forintos beruházás keretében végrehajtották a szellőzés rekonstrukcióját és megújult a konyha és az étterem is. Kicserélték a konyha, valamint az étterem padozatát, megerősítették a födémet, új víz, villany és szennyvízvezetékeket építettek be. Emellett új nyílászárókat és fűtőtestek szereltek be az épületrészbe és természetesen a festés sem maradt el. Hanzséros Alajostól megtudtuk: a munkálatok júniusban kezdődtek és augusztus végéig tartottak, vagyis az őszi iskolakezdésre minden szükséges tevékenységet sikerült befejezni.

Tartalom megosztása: