keresés a weboldalon

Ünnepség: Felavatták a Szent Család Óvoda új udvarrészét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepség: Felavatták a Szent Család Óvoda új udvarrészét

2011 május 16 - hétfő
Ünnepségre hívta a szülőket és adakozókat a Szent Család Óvoda. Felavatták az intézmény új udvarrészét, amely a szomszédos ház megvásárlásával került az óvoda birtokába.

Újabb állomásához érkezett a Szent Család Óvoda bővítése és fejlesztése. Két évvel ezelőtt vetődött fel az óvodával szemközti ház megvásárlásának lehetősége. Azért volt szüksége a plusz épületre az intézménynek, mert egyre több szülő választja a keresztény nevelést biztosító óvodát gyermeke részére. Az események tavaly gyorsultak fel. Kovácsné Ujj Andreát, az óvoda vezetőjét kértük a történések felidézésére.

– A szemben lévő ház tulajdonosai kerestek meg bennünket azzal, hogy eladnák nekünk az épületet. Saját anyagi lehetőségeink alapján reményünk sem volt arra, hogy továbblépésünket és fejlődésünket ily módon biztosítani tudjuk – beszél a kezdeti nehézségekről az óvodavezető. – Sok számunkra nagyon kedvező fordulat történt azonban időközben. Engedélyt kaptunk az önkormányzattól arra, hogy még egy csoportot indítsunk. Ennek megfelelően tavaly szeptembertől négy csoportos óvoda vagyunk. Jelenleg 101 kisgyermeket nevelünk. Mindemellett eredményre vezetett a társadalmi összefogás is. Zalaegerszegi és marli barátaink mellett az önkormányzat is segítségünkre sietett, így sikerült megvásárolnunk a szóban forgó házat.

Zalaegerszeg önkormányzata 20 millió forintot biztosított a vásárláshoz, a vételárból fennmaradó 3 millió forintot pedig az intézmény gyűjtötte össze.

A ház belső átalakítása folyamatban van, Várhatóan ősszel költöztethetik át az épületbe a közösségi funkciókat. Az udvart viszont már most birtokba vehették a gyerekek. Gyutai Csaba polgármester ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy a szeretetre épül az intézményben folyó nevelés, aminél nem is lehet fontosabb ebben az életkorban.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: