keresés a weboldalon

Ünnepvárás az andráshidai nyugdíjasházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ünnepvárás az andráshidai nyugdíjasházban (Videó)

2011 december 17 - szombat
Adventi hangulatban telt a péntek délután az andráshidai nyugdíjas-otthonban – a legidősebbeket a legkisebbek, az óvodások köszöntötték műsorukkal, hogy így teremtsenek ünnepváró hangulatot.

Balaicz Zoltán alpolgármester egy Sütő András idézettel emlékeztetett arra, hogy a fiatal generációk éppen szüleik, nagyszüleiknek köszönhetően érezhetik át azt az felelősséget, ami nélkül nem működnének az emberi kapcsolatok.

A 20 éve működő otthon munkatársai jelenleg 30 – jobbára egyedül élő – nyugdíjasról gondoskodnak. Azt mondják: ilyenkor, az ünnepek előtt különösen fontos, hogy megkülönböztetett szeretettel vegyék őket körül.

Salamon Gézáné a kezdetektől dolgozik a nyugdíjasházban – szerinte a kölcsönös bizalom, odafigyelés és szeretet jelenti azt az összetartó erőt, ami elegendő erőt adhat nekik is, hogy segíteni tudjanak az idős embereknek.

Az ünnepségen ott volt Kardos Csongor ferences testvér is, aki gyakori vendég az andráshidai otthonban – és mára már hozzászokott, hogy a nála akár generációkkal idősebb emberek „atyának” szólítják. A fiatal szerzetes azt mondja: először ő is furcsának tartotta, de ez a megszólítás természetesen nem személyesen neki szól, hanem Istennek, Jézusnak, akit képvisel.

Az otthonban – amely sok idős andráshidai embernek jelenti a biztonságos közösséget – egyébként már áll a feldíszített karácsonyfa; és az elmúlt évek az igazolták: mindig vannak, akik – távol szeretteiktől – itt találják meg azt a közösséget, ahol eltölthetik az ünnepeket.

yr/E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: