keresés a weboldalon

Úszásoktatás önkormányzati finanszírozásból (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Úszásoktatás önkormányzati finanszírozásból (Videó)

2013 október 16 - szerda
Idén is jelentős összeggel támogatja a zalaegerszegi diákok úszásoktatását az önkormányzat. A város saját forrásból teremtette elő a szükséges összeget az általános iskolások úszóleckéihez.

Az iskolák új fenntartójának, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak a feladatai közé tartozik az úszásoktatás finanszírozása. A kerettantervbe beépített, az ötödik évfolyamon kötelező 18 órát az állam támogatja, a zalaegerszegi önkormányzat pedig vállalta, hogy a többi évfolyam oktatását 6,5 millió forinttal segíti. Az összeget diáklétszámtól, illetve a rezsiköltségtől függően megosztva, a Városi Fedett Uszoda, illetve a Landorhegyi Tanuszoda kapja. 
 
 
– A város vezetősége számára fontos, hogy az úszás elsajátítása és gyakorlása ne csak egy évfolyamon történjen, hanem minden diáknak lehetősége nyíljon e hasznos tudás megszerzésére- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.


– Zalaegerszegen minden feltétel adott a program sikeres lebonyolításához- hangsúlyozta Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. igazgatója.


A szakemberek számára is segítség lehet, ha több gyermek kerül a látóterükbe, és így könnyebben figyelhetnek fel a jövő Egerszegi Krisztináira és Darnyi Tamásaira. 
 
G.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: