keresés a weboldalon

Uszodai felújítások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Uszodai felújítások (Videó)

2014 november 12 - szerda
Befejeződtek a felújítási munkálatok a fedett uszodában és környékén. Nemcsak látványában, hanem műszakilag is korszerűsítették az intézményt. A rekonstrukciók az Egerszegi Sport és Turizmus Kft., valamint a Zalaegerszegi Úszó Klub együttműködésével, mintegy 12 millió 750 ezer forintba kerültek.

Az egyik látványos változással már rögtön a főbejáratnál szembesülhetnek a látogatók. Itt nemcsak a lépcsőt építették át, hanem a korlátot is kicserélték, valamint a világítás is megújult.

Balaicz Zoltán polgármester azt mondta: a rekonstrukciókra szükség volt ahhoz, hogy a 21. század követelményeinek megfelelően tudjon működni az uszoda.

A medencetérben a régi sávelválasztó köteleket újakra cserélték, itt a világosítást is korszerűsítették. A régi izzók helyett most energiatakarékos fényforrások működnek, amelyek jobban bevilágítják a teret. A szakemberek lényeges változást végeztek a bojlertérben is, ahol három tartály helyett most csak egy állítja elő a melegvizet, így az hamarabb jut el a zuhanyzókba.

A felújításoknak köszönhetően a padlástér szellőztetőrendszere is megújult- fogalmazott Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője.

A biztonsági felújítások közé tartozik a klórozó rendszer hermetikus lezárása is. A klórgázkezelő szellőztetőjét pedig a jogszabályi előírásoknak megfelelően felvezették a tetőre. A szolgáltatások is bővültek az uszodában. Többek között a szaunában aromás felöntések szolgálják a vendégek kényelmét és privát szauna bérlésére is van lehetőség. Az uszoda emeletén pedig kinyitott a büfé is.

N.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: