keresés a weboldalon

Utánpótlás-nevelés a Petőfi Székhelyiskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utánpótlás-nevelés a Petőfi Székhelyiskolában

2008 december 02 - kedd
A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a ZTE FC Zrt. együttműködési megállapodást kötöttek egymással, melynek keretében a 2009/2010-es tanévtől a labdarúgó-utánpótlásnevelés immár iskolai keretek között folyik a Petőfi Sándor Székhelyiskolában.

A város sportéletében 36 éve kiemelt szerepet tölt be a Petőfi Sándor Általános Iskola testnevelés tagozata – tájékoztatta a sajtótájékoztató résztvevőit Makovecz Tamás, a Belvárosi-iskola igazgatója. – A tagozat megalakulásával egy időben létrejött az együttműködés a ZTE labdarúgó-szakosztályával, amelynek köszönhetően számos sportsikert értek el az intézmény tanulói.

Az említett időszak alatt 22 volt petőfis tanuló mutatkozott be az ZTE NB-I-ben, s négyen a magyar válogatott címeres mezét is felhúzhatták. Szintén négyen olimpiai válogatottak voltak, heten pedig az ifjúsági válogatottban játszhattak.

Az elmúlt években azonban nem célirányos beiskolázás történt, így az utánpótlás felkutatása nem koncentrálódott a bázisiskolákra. Az együttműködés megújításával, újjáélesztésével a tavaly elindult folyamathoz csatlakozik a következő tanévtől a Petőfi székhelyiskola – mondta Makovecz Tamás.

A megállapodás elsődleges célja, hogy első osztálytól kezdve általános iskolai keretek között tegye lehetővé a gyerekek ismerkedését a labdarúgással, elősegítve ezzel azoknak a labdarúgó-tehetségek kiválasztását, akik az elkövetkezendő időszakban játékosként öregbíthetik a ZTE FC és a város hírnevét.

A következő tanévtől kezdve a ZTE szakmai felügyelete mellett a tagozatos gyerekek hetente legalább hatszor találkoznak majd labdával – tette hozzá Nagy Mihály, a ZTE FC utánpótlás-vezetője, aki egyben üdvözölte az iskola részéről érkezett együttműködési kezdeményezést.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: