keresés a weboldalon

Utazás 2013 kiállítás – készül Zalaegerszeg új idegenforgalmi koncepciója (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utazás 2013 kiállítás – készül Zalaegerszeg új idegenforgalmi koncepciója (Videó)

2013 március 28 - csütörtök
Február 28. és március 3. között rendezték meg Budapesten az Utazás 2013 kiállítást és vásárt. Zalaegerszeg rendszeres résztvevője a turisztikai expo-nak. Idén egy 16 négyzetméteres önálló standon mutatta be idegenforgalmi kínálatát, programjait. Egyúttal – ahogy 2008 óta mindig – igyekeztek felmérni, mivel csalogathatnának még több látogatót a városba. Az eredményről csütörtökön sajtótájékozatón számoltak be.

Vagyis a turisztikai kiállításokon Zalaegerszeg nemcsak bemutatkozik, hanem kérdez is: a látogatókkal kérdőívet töltetnek ki. Idén arra voltak kíváncsiak: hogyan tehetnék még vonzóbbá idegenforgalmi kínálatát – a válaszok segíthetnek a város új turisztikai koncepciójának kialakításában. Kiderült: a válaszolók 60 százaléka járt már Zalaegerszegen, de csak 1-2 napot töltött itt. Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: legtöbbeknek a sport, az AquaCity és a kulturális kínálat jut eszébe, ha meghallja a város nevét. 


A Zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője, Pereszteginé Szabó Júlia úgy véli: a város kínálata igen széles. És évről-évre gazdagodik. Tavaly szeptemberben például a Jánkahegyen kilátót avattak, amely egész évben ingyenesen látogatható. Aki fölkapaszkodik, ugyanolyan panorámában gyönyörködhet, mint a TV-toronyból – ami viszont zárva van.
A már említett új turisztikai stratégia kidolgozásába egyébként bevonták a Pécsi Egyetem szakembereit is – május végére várhatóan el is készül.
A sajtótájékoztató végén a kérdőívet kitöltő 459 kiállítás-látogató között kisorsoltak három ajándékcsomagot, és egy hosszú hétvégét a Palatinus Panzióban.

yr/T.S.

Fotó: Czudor Léna

Tartalom megosztása: