keresés a weboldalon

Utcai kosárlabdapályát avattak a déli városrészben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utcai kosárlabdapályát avattak a déli városrészben

2004 szeptember 07 - kedd
Zalaegerszeg a Nemzet Sportvárosa, melyből adódóan sok kötelezettsége van az önkormányzatnak a felnövekvő generációk irányában. A város vezetése nemcsak az élsport támogatását tartja kiemelt feladatának, nagy erőkkel munkálkodik azon is, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a fiataloknak szabadidős tevékenységeikhez.

Minderről annak a streetball pályának az avatásán beszélt dr. Gyimesi Endre polgármester, amely a Bartók Béla utca szomszédságában található kis parkban kapott helyet.
Számba vette a polgármester, milyen sportcélú fejlesztések valósultak meg a közelmúltban, illetve vannak folyamatban városunkban. Kiemelte közülük a stadion rekonstrukcióját, a sportcsarnok felújítását, a hamarosan átadásra kerülő futófolyosót, illetve több műfüves pályát, melyek kivitelezése még idén megtörténik.
A déli városrészben kevés lehetőségük nyílik a fiataloknak a mozgásra, ezért különösen nagy jelentőségű a Bartók Béla utca szomszédságában elkészült kosárlabda pálya. A beruházás forrásait a Deák Ferenc Városépítő Program biztosította, míg a kivitelezést a Kaiser Kft. végezte, melynek igazgatója aktív tagja a létesítmény elkészültét szorgalmazó településrészi önkormányzatnak.
A pályát rögtön birtokukba vették a környéken lakó fiatalok. Az ünnepélyes avatáskor éppen a Mindszenty iskola kosárlabdacsapata tartotta ott edzését.

Tartalom megosztása: