keresés a weboldalon

Utcán a karácsony dísze

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utcán a karácsony dísze

2007 január 08 - hétfő
Pár nappal korábban még az ünnep díszei voltak, az új esztendőben azonban valamennyiük az utcán végzi. A legtöbben a vízkereszt után bontják le a karácsonyfát, de akadnak olyanok is, akik már szilveszterkor kidobják fenyőfájukat. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is megkezdték a feleslegessé vált karácsonyfák összegyűjtését a városban.

Gotthárd Istvántól, a Zala-Depo Kft. műszaki vezetőjétől megtudtuk, 2007. január 4-én fogtak hozzá a fenyőfák elszállításához, s munkatársaik folyamatosan járják a várost, és ahol kidobott karácsonyfát találnak, onnét azonnal elviszik. Összesen négy autóval végzik a munkát, és egy ilyen szezonban 1600 köbméternyi, mintegy 75 tonna fát gyűjtenek össze. A zalaegerszegiek többsége a vízkereszt után szabadul meg a fenyőfától, ezért ilyenkor több helyen találkozhatunk karácsonyfákkal.

A szakemberek a gyűjés után a Zala-Depo Kft. telephelyén ledarálják a fenyőfákat, majd az így nyert aprólékot újrahasznosítják, hiszen ez az apríték fűtőanyagként kiválóan alkalmazható.

A műszaki vezető elmondta: a fenyőfákat addig szállítják, ameddig találnak az utcán, de február közepéig egész biztosan lesz erre igény. Dícsérően szólt a helyiekről, ugyanis a lakók szinte mindenhol összegyűjtik a feleslegessé vált fákat, s ezzel nagyban megkönnyítik a Zala-Depo Kft. alkalmazottainak munkáját. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: