keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Utcanévtáblák márványból

Zalaegerszeg címer
Hírek

Utcanévtáblák márványból

2004 december 10 - péntek
Soros ülését tartotta a Millecentenáriumi Közalapítvány Kuratóriuma, melyen a megjelentek néhány támogatási kérelem elbírálása mellett az utcák névadóit jelölő táblákról is tárgyaltak.

Az ülés első szakaszában a közalapítvány pénzügyi helyzetéről, valamint az előző kuratóriumi ülés óta végrehajtott határozatokról hallhattak tájékoztatót az egybegyűltek. Ezt követően az utcák névadóit jelölő táblákról tanácskoztak a tagok.  Ez ügyben az a határozat született, hogy a Botfy Lajos, a Czobor Mátyás, a Bíró Márton, valamint a Vörösmarty Mihály utcákba olyan márványtáblákat készíttetnek, amelyeken a járókelők rövid ismertetőt olvashatnak azokról a híres személyekről, akikről az utcák a nevüket kapták. Emellett eldőlt, hogy a Flórián-szobor tisztíttatásához is hozzákezd a kuratórium, s ha a szobor állapota indokolja teszi a restaurálást, akkor azt ugyancsak támogatni fogja a Millecentenáriumi Közalapítvány.
Az ülés résztvevői döntöttek a Zalaegerszeg táncművészetének történetét bemutató kiadvány és József Attila születésének 100. évfordulója alkalmából tartandó ünnepség támogatásáról. A táncművészet történetét illusztráló kötetre 250 ezer forintot – ám lehet, hogy ezt az összeget később növelni fogják -, míg a József Attila emlékére szervezendő kiállításra 100 ezer forintot szavaztak meg.

Tartalom megosztása: